Legger med oppskriften her:
Bland sammen gjær, sukker, salt og durumhveten. La dette heve på et lunt sted ca en halv time. Bland så inn hvetemelet og litt av oljen. Kna deigen vel og lenge. Ha resten av olivenoljen på utsiden av deigen slik at den blir skikkelig glinsende. La det hele heve på et lunt sted ca en time. Smør et stekeplate og trykk deigen ut til et flatt brød slik at det dekker nesten hele plata. Pensle med olje. La etterheve ca en halv time. Stikk små hull i deigen og dryss salt og rosmarin over. Du kan også bruke feks. timian, soltørkede tomater og andre ting. Stekes midt i ovnen på 225 grader ca 20 minutter (pass på første gangen da alle ovner er forskjellige)..
1 pose tørrgjær
3 dl godt lunket vann
1/2 ts sukker
1 1/2 ts salt
Litt fersk rosmarin finhakket eller/og andre urter
ca 4 ss olivenolje
200 gram durumhvetemel
300 gram hvetemel
Ha en flott dag :)
t o n j e c h r i s t i n e
Åh, det hørtes veeeeeeldig godt ut :o)) Kos deg da! :)
SvarSlettHøres ut som en perfekt lunsj! Er veldig glad i deg brødet selv. Kjempe flott bordet ditt ble også! Kos dere med maten! Linda
SvarSlettHei:) Tok meg friheten til å gi deg en award som ligger og venter på bloggen min..
SvarSlettSpennende å besøke bloggen din!
mvh Bergfrua